Judo

Lestijden judo.

Woensdag    |   Joure
16:45 - 17:40 uur. Vanaf 4 jaar.


Donderdag    |   Lemmer
16.30 - 17.25 uur. 4 - 8 jaar.
17.30 - 18.25 uur. 9 - 11 jaar.
18.30 - 19.25 uur. 12 jaar en ouder.

Vrijdag    |   Joure
16.45 - 17.40 uur. 4 - 8 jaar.
17.45 - 18.40 uur. 9 - 11 jaar.
18.45 - 19.40uur. 12 - 14 jaar.
19.45 - 20.45 uur. 15 jaar en ouder.
 

 Trainingslokaties judo.
JOURE:
In sportzaal De Woudfennen, Pasteurweg 1, 8503 AR Joure. LET OP! I Ingang sportzaal is via de achterkant van het Bornego / OSG Sevenwolden te bereiken. 

LEMMER:
In sporthal De Hege Fonnen, Betelgeuze 2, 8531 MV Lemmer

 Judo Op School.  
Een JOS-project is een (basis)schoolsportproject dat in overleg met de onderwijsinstelling georganiseerd kan worden. Roelevink Sport verzorgd drie judolessen. Hierbij staat centraal: respect, samenwerken, discipline, beheersing, weerbaarheid, vertrouwen, plezier. 
Wilt uw school ook in aanmerking komen voor een JOS-project? Neem contact op met Roelevink Sport.

 

 Cursus ZekerBewegen. (Opvolger van Fit, Veilig en Valbreken) 
Cursus voor 50+ met gemiddelde conditie. 
Deze cursus wordt verzorgd door Judo Bond Nederland gecertificeerde docenten. Met o.a. Spierversterkende oefeningen - Balans en evenwicht - Vergroting uithoudingsvermogen - Samen werken aan eigen weerbaarheid - Verminderen valangst - Leren juiste houding bij voorwaarts, zijwaarts, achterwaarts vallen - Preventieve en praktische tips - Bewustwording van eigen lichaam.


Heeft u er zin in? 
Neem contact op met Roelevink Sport.

 

 Judo
Is een sport/spel van aanval en verdediging tussen twee judoka's. Het is een dynamisch spel waarbij binnen gestelde grenzen de rol van verdediger en aanvaller steeds wisselt. Naast judotechnische vaardigheden komt de veelzijdige bewegingsactiviteit van judo de motorische ontwikkeling ten goede. Goede ontwikkelde motorische vaardigheden zijn essentieel om de kans op sportblesures te voorkomen/verkleinen. Doordat, met name in het grondgevecht, veel spieren aan het werk gezet worden is het ook een prima manier om af te vallen. Het is echter meer dan een sport alleen. Als we judo vergelijken met andere sporten zien we duidelijke verschillen! Iedereen mag eenmalig twee gratis kennislessen volgen. Judopakken e.d. dienen via Roelevink Sport aangeschaft te worden.

Jigoro Kano,
(de grondlegger van het judo) heeft judo niet alleen bedoeld als zelfverdedigingsport maar ook als fysiek mentaal opvoedingssysteem. Er zit een doordacht en opvoedkundig systeem achter judo. Dit merk je niet altijd in de lessen, belangrijk is dat iedereen lekker kan sporten en er plezier aan beleeft. Daarom vinden veel ouders, verzorgers, artsen en gelukkig ook steeds meer (basis)scholen het belangrijk om kinderen kennis te laten maken met judo.
Misschien bent u zelf vroeger met judo begonnen. Jezelf weerbaarder, contactvaardiger maken waren niet zelden redenen om met judo te beginnen. Vanuit deze achtergrond bezien heeft judo een duidelijke meerwaarde ten opzichte van andere sporten.